Klose sve bliži Ronaldu
Klose ima priliku prestići Ronalda

Napadač Njemačke stigao Gerda Müller

Klose sve bliži Ronaldu

M. Maksimović

Miroslav Klose je sa dva nova gola postignuta u četvrtfinalu danas protiv Argentine, stigao zemljaka Müllera, Slovaka Vitteka, Davida Villu i Argentinca Higuaina koji su također postigli četiri gola do sada, ali puno važniji je njegov ukupni broj golova na Svjetskim prvenstvima. Sa današnja dva, Klose je stigao do broja 14, koliko je zabio i legendarni '' bombarder'' Gerd Müller.

Klose je pet golova postigao u Japanu i Koreji prije osam godina, četiri na SP u Njemačkoj, dok je u Južnoj Africi do četiri gola stigao u četiri utakmice. Klose je igrao tri utakmice od početka do kraja (Australija, Engleska,Argentina) i na sve četiri je Njemačka slavila sa po 4:0. Danas je Klose upisao 100 nastup u dresu reprezentacije, čime je stigao Hansa-Jürgena Dörnera i Ulfa Kirstena, te je trenutno na 52 postignuta gola u dresu reprezentacije, prvi je opet Gerd Müller sa 68 golova.
Do kraja prvenstva će Klose odigrati najmanje dvije utakmice i ima priliku postati najbolji strijelac Svjetskih prvenstava s obzirom da je prvi Ronaldo sa 15. Među pet najboljih su Ronaldo (15), Gerd Müller (14), Miroslav Klose (14), Just Fontaine (13), te Pele (12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.