Kloseu nagrada za fair-play

Drugi put u karijeri nagrađen od FS Njemačke

Kloseu nagrada za fair-play

A. Haznadarević

Fudbalski savez Njemačke je nagradio napadača Lazija i njemačke reprezentacije Miroslava Klose zbog poteza prošlog mjeseca, kada je tražio poništenje sopstvenog pogotka.

Naime, iskusni napadač je rukom skrenuo loptu u mrežu Napolija, a kako to sudija nije vidio pokazao je na centar igrališta.

 

Ipak, pošteni Miro Klose mu je prišao i priznao igranje rukom, nakon čega je pogodak poništen, a ovaj potez je izazvao oduševljenje kod protivničkih igrača, koji su mu čestitali na nesvakidašnjem potezu.

 

Kloseu ovo nije prvi put u karijeri da dobija nagradu za Fair-play, s obzirom na to da je prije sedam godina također bio u centru pažnje kada je sudiji priznao da nije pravedno dosudio jedanesterac njegovoj ekipi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.