Klub brutalno kaznio igrača koji je nagazio Witsela

Žestoka kazna

Klub brutalno kaznio igrača koji je nagazio Witsela

Midhat Šljivak

Veznjak kineske ekipe Shanghai Shenua Qin Sheng dobio je brutalnu kaznu za crveni karton u susretu protiv Tianjin Quanjiana.

Reprezentativac Kine je na tom meču isključen zbog udaranja Belgijanaca Axela Witsela. Izvinio se navijačima i saigračima nakon meča, ali mu to nije pomoglo i on je brutalno kažnjen.

On je izbačen iz ekipe. Igraće u rezervama, a novčano je kažnje sa oko 40.000 eura.

Također, postoji mogućnost dodatne kazne ako se uvidi da njegovo ponašanje u ostatku sezone nije na pravom nivou, pa bi Sheng mogao dobiti i otkaz.

"Užasno ponašanje je narušilo ugled kluba i kineskog fudbala. Svi drugi će ispaštati zbog njega u nastavku sezone i to smo spriječili. Svaki naredni ispad će biti žestoko kažnjen", saopšteno je od kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi