Klub iz povratničkog naselja dobio i stolice na stadionu: "Hvala našem narodu i dijaspori"

OFK Brdo se takmiči u Drugoj ligi RS grupa Zapad

Klub iz povratničkog naselja dobio i stolice na stadionu: "Hvala našem narodu i dijaspori"

S. Mlaćo

OFK Brdo iz Prijedora prelijepa je životna i sportska priča naše zemlje.

U ovom povratničkom klubu radi se srcem, pošteno i časno, a i sam kolektiv je mnogo više od običnog sportskog kolektiva. Uz pomoć dobrih ljudi te dijaspore rade se svakodnevno novi projekti, a od ove sezone OFK Brdo nastupa u Drugoj ligi RS grupa Zapad.

Prije par dana na stadionu ovog kluba postavljene su i stolice, te je isti dobio puno ljepši izgled.

"Ovo je povratničko naselje, zadovoljan sam odazivom za izgradnje tribine, te pomoći za stolice koje smo završili jučer. Zaista sam zadovoljan kako se odazvao narod i naša dijaspora. Pozitivno su me iznenadili", priča za SportSport.ba predsjednik OFK Brdo Naser Bačić.

Ne želi nikoga posebno isticati u akciji, svima je mnogo zahvalan.

"Ne želim isticati sebe, niti nekog od članove Uprave. Hvala svima koji su dali 50 KM, a i 5.000 eura. Sviju ih uvažam i poštujem, te im se zahvaljujem svima i ovim putem".

Kako preživljava klub OFK Brdo?

"Nije lako, mi smo povratničko naselje. Prije je tu bilo šest sela, svako je selo prije rata imalo svoj klub, a mi smo sada napravili jedan klub. Ipak, pored toga svega nemamo dovoljan broj igrača i djece,  ova liga je zahtjevna i veoma kvalitetna. Tu malo 'šepamo', a što se tiče finansija snalazimo se preko donatora i dobrih ljudi".

OFK Brdo se nakon četiri kola na devetom mjestu sa šest bodova. Cilj je jasan.

"Tek smo ušli, ambicije su samo opstanak. Ove godine je tako, vidjet ćemo narednih. Nismo doveli pojačanja, ostao je isti igrački kadar", dodao je na kraju razgovora ljubazni Bačić.

Potražite više informacija na temu Druga liga RS - Zapad:

Nove stolice će 'debitovati' već sutra kada OFK Brdo dočekuje FK Borac Šamac, a domaći su posebni zahvalnosti istakli firmi "Sport-X" d-.o.o. Sarajevo koja je obavljala ugradnju stolicu, kao i njenom vlasniku Ismetu Hadžimuratoviću.

Postavljeno je 300 stolica, a ugradnja stolica bila je doprinos dobavljača izgradnji tribina, što je svakako potez za pohvalu.

Top Komentari

magistar
Fina prica
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi