Klub za koji većina nikad nije čula ima možda i najljepše dizajnirani teren na svijetu

Predivan prizor iz ptičije perspektive

Klub za koji većina nikad nije čula ima možda i najljepše dizajnirani teren na svijetu

Admin Čaušević

Brechin City FC, klub za kojeg nije čula većina ljubitelja fudbala, imam možda i najljepši teren na svijetu. 

Pogled na teren iz ptičije perspektive zaista ostavlja bez daha, a najviše zasluge za to pripadaju maštovitim zaposlenicima u ovom škotskom četveroligašu.

Brechin City na stadionu Glebe Park igra svoje mečeve već 100 godina, a na tribine može stati nešto više od 4.000 gledaoca.

Osobe zadužene za održavanje terena su se pobrinule da ovaj klub pred start nove sezone izgleda savršeno, a koliko dobro "baratuju" kosilicima pokazuje i sam dizajn terena te način na koji je trava pokošena.

Inače, najjačim ligama je zabranjen ovakav način dizajniranja terena jer djeluje zbunjujuće za pomoćne sudije, pa je tako u Premiershipu od 2017. zabranjeno kreativno uređivanje terena koji mora biti košen u tradicionalnim horizontalnim linijama.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Pitanje za križaljke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi