Klubovi se ne predaju: U NS SBK/KSB nikad veći broj selekcija prijavljen za novu sezonu

Ulaganje u vlastiti kadar za bolje dane

Klubovi se ne predaju: U NS SBK/KSB nikad veći broj selekcija prijavljen za novu sezonu

S. Mlaćo

U moru loših informacija koje nas sustižu iz dana u dan u cjelokupnom društvu koje je pogođeno prije svega finansijskom krizom, a koje svakako se vežu i za sport, pozitivna priča dolazi iz Srednjobosanskog kantona, konkretno Nogometnog saveza Srednjobosanskog kantona.

Naime, i pored toga što je pandemija koronavirusa nanijela ogromne štete u ovom slučaju konkretno nogometnim klubovima, u ovom kantonu desila se nesvakidašnja situacija.

Za novu takmičarsku sezonu prijavljen je veliki broj selekcija u svim kategorijama, što je s obzirom na cijelu situaciju svakako vijest vrijedna hvale. Ovakav slučaj u SBK ne pamte ni u bolja vremena, priznaju nam to sportski radnici u ovom kantonu.

Krenimo redom.

U ligi cicibana će tako učestvovati klubovi u dvije grupe: Grupu A čine Busovača, Fojnica, Bobovac, Rijeka, Bilalovac, FK Vitez, Brnjaci. U grupi B su: Etna, Sport Prevent, Metalleghe BSI, Radnik, Vlašić, Nova Bila.

Kod predpionira grupa A nastupaju: Busovača, Fojnica, Travnik, Bilalovac, FK Vitez, Brnjaci, Bubamara, Romari, Rijeka. Kod pionira grupa A nastupaju: Busovača, Fojnica, Travnik, Nova Bila, FK Vitez, Brnjaci, Lašva, Rudar.

U grupi B predpioniri su: Etna, Iskra, Sport Prevent, Metalleghe, Radnik, Vlašić, Novi Travnik, Karaula. Pioniri grupa B: Etna, Iskra, Sport Prevent, Metalleghe, Radnik, Vlašić, Novi Travnik, Gorica, AN Vrbas, Globus.

U kadetskoj ligi NS SBK/KSB nastupaju: NK Busovača, FK Fojnica, NK Etna Bugojno, NK Jardol, NK Mladost Nević Polje, NK Sport Prevent, FK Kaćuni, NK Nova Bila, FK Rudar Han Bila.

U ligama pod pokroviteljstvom NS FBiH nastupa i kadetske te juniorske selekcije klubova iz SBK: NK Metalleghe BSI, NK Travnik, NK Novi Travnik, NK Iskra, NK Vlašić, FK Radnik, NK Kiseljak, NK Vitez i FK Vitez.

Radi se o ukupno deset juniorskih te čak 19 kadetskih selekcija koje su iz ovog saveza, a nastupaju u dva takmičenja.

Tu je i ukupno 15 seniorskih selekcija u ovom kantonu. Devet u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, ŽNK Iskra Bugojno u Premijer ligi BiH za žene, te ŽNK Rosa Brandis i ŽNK Mladost Nević Polje, dva člana drugog ranga ženskog nogometa, te NK Travnik, član Prve lige FBiH...

Da li je vrijeme za pomak sa mrtve tačke: Zašto šute u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona?

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Radi se o zaista sjajnim brojkama koje raduje sve ljubitelje sporta, ali i dokaz da su klubovi odlučili ulagati u svoj kadar, omladinskog pogon i na taj način pkušati nešto napraviti uspješne rezultate u budućnosti.

"Pokušavamo usmjeriti sve veći broj klubova na razvoj omladinskog nogometa. Sretni smo zbog toga i vjerujemo da smo na pravom putu", istakli su iz Nogometnog saveza SBK/KSB za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi