Klubovi, šta čekate? Lista slobodnih igrača je impresivna

Mnogi neće imati problema sa pronalaskom kluba

Klubovi, šta čekate? Lista slobodnih igrača je impresivna

Kako se transfer rok bliži kraju, tako postaje sve zanimljivije te se popušta na sve strane kako bi se došlo do željenih transfera.

Početak prelaznog roka obično je rezervisan za 'natezanja' sa svih strana. Klubovi bi željeli jedno, igrači drugo, a agenti nešto treće.

Ipak, kako se bliži kraj augusta, tako i gardovi svih učesnika transfera lagano padaju, pa obično dolazi do potpisa koje smo dugo čekali.

Ipak, igrači koji trenutno nemaju klub, odnosno takozvani slobodni agenti, nemaju takvih problema jer oni ugovor mogu potpisati i mimo prelaznog roka. Ali, treba uzeti u obzir činjenicu da će većina klubova, koja iole ozbiljno shvata narednu sezonu, zaključiti igrački kadar prije kraja prelaznog roka, pa tako trebamo očekivati i potpise neki slobodnih agenata.

Ovog ljeta je lista slobodnih fudbalera impresivna. Na njoj se nalazi nekoliko fudbalera koji sigurno neće imati problem da nađu klub, a neki od njih su Bernard (bivši fudbaler Shakhtara), Bakary Sako (bivši fudbaler Crystal Palacea), Hatem Ben Arfa (bivši fudbaler PSG-a), Balazs Dzsudzsak (bivši fudbaler PSV-a), Yaya Toure (bivši fudbaler Manchester Cityja) ili Glen Johnson (bivši fudbaler Liverpoola).

Dodajmo da je na istoj listi i nekadašnji vezista Arsenala i Manchester Cityja Samir Nasri koji će sigurno još neko vrijeme biti bez kluba obzirom da mu je suspenzija UEFA-e zbog korištenja dopinga produžena do januara mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti