Kmetaš razočaran: Život sam dao za Iskru, molili su nas da preuzmemo klub, a sada ovako vraćaju...

Teški dani za Iskru se nastavljaju

Kmetaš razočaran: Život sam dao za Iskru, molili su nas da preuzmemo klub, a sada ovako vraćaju...

S. Mlaćo

Nogometaši Iskre pobjedom nad Radnikom iz Donjeg Vakufa 2:0 otišli su na zimsku pauzu. Bugojanci su tako završili sumornu polusezonu u Drugoj ligi Zapad, još jednu u nizu, koju će pokušati što prije da zaborave.

Plavi sa Jaklića nisu ni obavili pripreme, a u sezonu su ušli tek u drugom kolu. Ipak, trener Safet Kmetaš sa svojim pomoćnicima izvukao je maksimum i Iskra je na jedanaestom mjestu sa 16 osvojenih bodova.

Bugojanci su na pojedine mečeve putovali sa devet nogometaša (Bužim), ali Kmetaš nije kukao niti tražio alibi. Jedan je od rijetkih kojeg na Jakliću poštuju svi navijači, ali i protivnički treneri, igrači, sudije...

Nakon današnjeg meča sa Radnikom, novi predsjednik NK Iskra Davor Ivoš najavio je velike promjene ove zime. Istakao je da će ceh prvo platiti upravo Kmetaš, nekadašnji kapiten, danas šef stručnog štaba i živa legenda kluba.

"Završena je agonija i došlo je vrijeme za radikalne promjene. Odlučio sam da će doći do promjene šefa stručnog štaba. Predložit ćemo razrješenje Kmetaša", kazao je između ostalog Ivoš koji je po dolasku na Jaklić prije par mjeseci najavio da mu je cilj sa Iskrom čak Premijer liga. 

Kmetaš je za ovu informaciju saznao preko medija i nije krio razočarenje. Cijeli svoj život podredio je klubu sa Jaklića.

"Bio sam danas sa Davorom poslije meča, ništa mi nije rekao. Trebao mi je doći u lice i reći to, a ne da ovako saznajem. Ja sam svoj život ostavio u Iskri, nisam zaslužio da neko preko medija me smjenjuje i spominje u takvom kontekstu. Svi znaju da sam legenda kluba, preuzeo sam klub u situaciji kada sigurno ne bi niko. Načelnik Ajkunić me molio to, i mene i kolegu Mašića. Nismo se dvoumili, kao i nikada do sada kada je Iskra u pitanju, a sada nam se ovako vraća", priča za SportSport.ba razočaranim glasom Kmetaš.

"Imam i ja djecu, ali neko dođe i kaže iz čista mira ti neće više bit trener. Razočaran sam zaista, pa klub se mogao lako ugasiti, ali nismo to dozvolili", dodao je Kmetaš.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Treba istaći da su u NK Iskra nedavno odlučili suspendovati desetoricu nogometaša, pa je time Kmetašu i pomoćnicima posao bio dodatno otežan. Ipak, odlučili su da ne odustaju kako klub u slučaju neodigravanja još jedne utakmice (propustili meč prvog kola) ne bi doživio izbacivanje u najniži rang, te samo gašenje.

Sam Ivoš je nedavno u neformalnom razgovoru za SportSport.ba kazao da će uskoro podnijeti ostavku, no stvari su se očigledno naglo promijenile.

Top Komentari

Gari Garinča
Novi predsjednik kojeg je na sva zvona reklamirao načelnik općine pokazao se kao totalni amater koji je zalutao u svijet nogometa i koji nije tu da radi nešto za boljitak, nego zarad drugih stvari koje nemaju veze sa nogometom i Iskrom. Slikovito rečeno, to bi vam isto bilo kao kad bi, bez imalo uvrede, vozaču dali da upravlja nekom medicinskom ustanovom.
1 0
SabaBug
Da ste stali uz Vandale kada je trebalo, do ovoga ne bi niti došlo..., a ovo je mala maca šta će sve da bude. Živi bili pa vidjeli.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi