Ko će biti više razočaran?
Portugal ima samo pet pobjeda

Večeras okršaj Portugala i Španije

Ko će biti više razočaran?

M. Maksimović

Kada večeras završi susret na Green Pointu jedna reprezentacija će sigurno početi pakovati kofere, Španija ili Portugal.Bez obzira koja to selekcija bude, Španija ili Portugal i za jedne i za druge će to biti razočaranje.

Španiju mnogi vide kao jednog od favorita koji bi trebao otići do kraja, bez obzira na onaj poraz od Švicarske, pa i na predstavu protiv Čilea. Slična je stvar i sa Portugalom koji je svoje frustracije izliječio protiv Sjeverne Koreje koja je popila sedmicu.

Protiv Obale Slonovače i Brazila, Portugal je izborio nulu, dvije utakmice je odigrao 0:0. Večerašnji duel Španije i Portugala bit će ukupno 33. kroz istoriju, a zanimljivo prvi na Svjetskom prvenstvu. Španija je trenutačno na 15 pobjeda, 12 utakmica je završilo bez pobjednika, a Portugal je slavio samo pet puta. Portugal je posljednju veliku pobjedu ostvario u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Veliki niz nepobjedivosti Španije, prekinula je Švicarska dok je Portugal neporažen posljednjih 16 mjeseci, u posljednjih devet službenih utakmica, mreže ove selekcije je ostala nedirnuta.
Svi ovi brojevi idu u prilog u činjenici da bi Španija prva trebala krenuti naprijed, jer se od ove selekcije očkuje puno, dok su Portugalci možda i malo mirniji, rasterečeniji, možda se Carlos Queiroz odluči za sličnu varijantu kao recimo i Hitzfeld.

Xabi Alonso i Raul Albiol imaju problema sa povredama i po svemu sudeći ovaj drugi neće biti spreman za večerašnji duel, dok su na drugoj strani u sličnoj situaciji Danny i Ruben Amorim

Mogući sastavi:
Portugal (4-3-3): Eduardo, Carvalho, Alves,Coentrao, Ferreira, Pepe, Meireles,Thiago, Ronaldo, Simao, Liedson.Selektor:Carlos Queiroz

Španija (4-3-3): Casillas,Puyol, Pique,Ramos, Capdevilla,Busquets, Xavi, Xavi Alonso, Villa, Iniesta,Torres. Selektor: Vincente Del Bosque

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.