Ko će doći do titule najboljeg strijelca Premiershipa?

Ni ova trka još nije gotova

Ko će doći do titule najboljeg strijelca Premiershipa?

Danas se igra posljednje kolo engleskog Premiershipa, došao je Dan D borbe za Ligu prvaka, Ligu Evrope i opstanak.

Gledaćemo direktni duel Leicestera i Manchester Uniteda za Ligu prvaka, duel Chelseaja i Wolverhamptona koji žele sačuvati svoje pozicije, Tottenham u pokušaju da se ipak domogne LE i mečeva Aston Ville i Watforda za "goli život".

A danas ćemo saznati i ko će se okititi titulom najboljeg strijelca Premier lige za sezonu 2019/2020. Ili možda da li će ponovo više fudbalera podijeliti Zlatnu kopačku?

Kolo prije kraja fantastični Jamie Vardy, koji ponovo ispod radara igra odličnu sezonu, vodi na listi najboljih strijelac sa 23 gola, a najbliži mu je Southamptonov Danny Ings koji ima dva gola manje. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da Ings barem stigne Vardyja s obzirom da njegovi Sevci u zadnjem kolu igraju "beznačajan" meč protiv Southamptona. Sa druge strane, Vardyja i njegov povredama desetkovani Leicester na King Poweru očekuje rovoska borba sa Unitedom.

Zbog problema sa povredama Leicestera, United je i kao gost blagi favorit u današnjem susretu. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Crvenih đavola nudi kvotu 2.40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel na King Power stadionu!

U igri je i dalje, mada mu treba hat-trick, da dođe do cifre od 23 gola i eventualno se izjednači s Vardyjem (a da napadač Leicestera danas ne postigne gol) i Arsenalov Aubameyang. Gabonac je na 20 golova, a njegov tim dočekuje Watford koji danas mora ići na sve ili ništa.

Potom slijede Salah i Raheem Sterling sa po 19 golova. Teško je očekivati da će jedan od njih dvojica postići četiri gola danas, ali s obzirom na to o kakvim se igračima radi, ništa se ne smije tvrditi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba podsjetiti i da su prošle sezone engleskog Zlatnu kopačku podijelila trojica fudbalera, Aubameyang, Mane i Salah koji su postigli po 22 gola.

Sve utakmice zadnjeg kola PL se igraju danas od 17:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi