Ko će pojačati, a ko napustiti Zrinjski?

Najavljene promjene u kadru

Ko će pojačati, a ko napustiti Zrinjski?

M. Maksimović

Koncem jeseni u Premijer ligi naše zemlje, prvi čovjek aktualnog lidera Danko Šulenta, kao i šef stručnog štaba Vinko Marinović najavili su promjene u igračkom kadru tokom zime, koje ipak neće biti velike.

Kako smo i ranije pisali, dosad se nazire odlazak dvojice igrača koji neosporno imaju kvalitet, ali i koji su jesenas bili više u drugom planu.

Riječ je o jednom od kapitena Danijelu Stojanoviću koji je iskusan i kvalitetan igrač, ali i koji je više sjedio negoli igrao s obzirom na formu Pere Stojkića i Ognjena Todorovića, pa donekle i Mateja Sivrića koji je također potvrdio kvalitet, te Anti Radeljiću.

On također ne može biti zadovoljan statusom, a Zrinjski je podsjećamo već slao na posudbu u Vitez. Radeljić je navodno bio blizu Njemačke, ali se stvar zakomplikovala i upitno je hoće li otići. Kada su dolasci u pitanju, tu se najviše spominju dva imena – Zvonimir Blaić i Goran Zakarić. I jedan i drugi s uspjehom su igrali za Zrinjski i to u sezoni u kojoj su Plemići postal prvaci naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izleti u inostarnstvo nisu se pokazali kao pogodak, pa vjerovatno ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv povratka, s tim što je Zakarić zanimljiv i Željezničaru i Krupi. Vrijedno je napomenuti i da na pozicijama na kojima igraju pomenuti igrači Zrinjski ima po nekoliko kvalitetnih rješenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi