Ko će u narednoj sezoni voditi NK Čelik i kojim igračima ističe ugovor?
Sa kakvim sastavom će Zeničani krenuti u narednoj sezoni, ekipa koja je prošle sezone osvojila sedmu poziciju sigurno treba pojačanja u svim linijama kako bi naredne sezone bili pravi konkurenti za sami vrh tabele

Zeničani žele borbu za vrh tabele

Ko će u narednoj sezoni voditi NK Čelik i kojim igračima ističe ugovor?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika prošlu sezonu u Premijer ligi završili su na sedmoj poziciji. Zeničani su napravili rezultatski pomak, te se nisu borili za opstanak u Premijer ligi, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

Budući da su u klubu naglasili da je to sezona stabilizacije kluba, za očekivati je da crno-crveni u narednoj sezoni odu korak dalje, a to je borba za prve četiri pozicije na tabeli. Za takav poduhvat svakako da će trebati pojačati svoj tim, ali isto tako i riješiti pitanje licence za Evropu, što sigurno neće biti lagan zalogaj, budući na još mnogo problema i repova iz prošlosti koje ovaj klub ima.

Kada je u pitanju igrački kadar poznato je da su ugovori istekli Almiru Ćubari i Marinu Jurini, dok će narednog mjeseca isteći Harisu Dilaveru, Fenanu Salčinoviću i Namiru Alispahiću. Bojan Pavlović, Dušan Hodžić i Sanjin Lelić završili su s posudbom na Bilinom polju i neizvjesno je šta će biti s njima. Od ostalih igrača sigurno da se očekuje i raskid saradnje sa Selimom Aydemirom i Umutom Guluzadeom, koji imaju važeće ugovore s Čelikom, ali na Bilinom polju nisu odigrali ni minute.

Prvo pitanje koje će se riješiti na Bilinom polju do početka priprema, koje su planirane 20.juna, jeste rješavanje pitanja novog šefa struke. Po svemu sudeći nakon Orneka i Arslana, Zeničane će i u narednoj sezoni voditi strani trener. Ko će biti novi šef struke još nije poznato, ali do početka priprema sigurno da će i to biti riješeno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sigurno da Zeničanima za narednu sezonu trebaju pojačanja u svim linijama, posebno u zadnjoj liniji i napadu, gdje klub nije imao širine u prošloj sezoni. Od igrača kojima je istekao ugovor, klub će pokušati zadržati Jurinu, Salčinovića i Dilavera, a vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Dobra vijest za sve navijače Čelika jeste što igrači poput Miletića, Vrhovca, Okolija, Jamaka, Grahovca, Dedića i Okića imaju važeće ugovore i za narednu sezonu s klubom, tako da je potrebno samo nadograditi ekipu iz prošle sezone, koja bi mogla biti konkurentna za vrh tabele u narednoj sezoni Premijer lige.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Orhan
jebote vrhovac perčin i to igrač, okoli, čubara, i ta sranja, pa vamaniz busovače i trebaju pijačanja za ispasti
0 0
Disha
On im je najbolji.Jeftin a trener bez ambicija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije