Ko će u polufinale ?
Iznenađenja nisu isključena

Malo mjesta puno kandidata

Ko će u polufinale ?

M. Maksimović

Ko će igrati u polufinalu Evropskog prvenstva za rukometaše ? ovo je pitanje na koje ćemo sutra dobiti definitivni odgovor. I dok je u Innsbrucku pa skoro sve jasno, u Beču se očekuje velika gužva, tri su kandidata, dva mjesta.

U grupi I, Hrvatska ima sedam bodova i do polufinala će sigurno doći ako ne izgubi u posljednjem kolu protiv Danska. Danska je treća ima šest bodova koliko i drugi Island koji ima gol razliku +13. Kod Hrvatske je +7, Danske +6. U slučaju poraza Hrvatske, o drugom polufinalisti će odlučiti duel Islanda i Norveške. Pobjedi li Island Hrvatska ostaje bez polufinala, pa i ako odigra nerješeno.Što znači da će Hrvati navijati za Norvešku u utakmici koja počinje prva u 16 sati.
Norveška teško može u polufinale, ali nije bez šansi. Među četiri Norveška može doći ako pobjedi Island, Hrvatska Dansku nakon čega bi se stvorio krug u kojem Norvežanima protiv Islanda treba pojeda od četiri razlike.

Što se tiče grupe II, Poljska i Francuska imaju po sedam bodova, Španija pet. Poljaci su unutra, dok Španija traži svoju priliku, ali bit će teško protiv Francuske koja ipak iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

Peto kolo:

Norveška – Island (16h)
Rusija – Austrija (18h)
Hrvatska – Danska (20.15h)

Njemačka – Češka (16.30h)
Slovenija – Španija (18.30h)
Poljska – Francuska (20.30h)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.