Ko će u špic? Pirlo otkrio ko će ga ispratiti u zasluženu penziju

Sprema se spektakularna oproštajna utakmica

Ko će u špic? Pirlo otkrio ko će ga ispratiti u zasluženu penziju

Fudbalski Mozzart, Andrea Pirlo, je početkom novembra prošle godine okončao svoju profesionalnu karijeru. Ipak, u februaru je obznanio da će još jednom, posljednji put, istrčati na teren.

Pirlo je u fudbalsku penziju otišao po završetku sezone MLS lige nakon što je odigrao posljednje minute za svoj posljednji klub, New York City.

Ipak, italijanski virtuoz će se krajem maja vratiti na San Siro sa kojeg će i zvanično "odjahati u zalak sunca", a ispratit će ga oni najveći sa kojima je godinama dijelio krv i znoj širom evropskih i svjetskih fudbalskih borilišta.

Naime, za 21. maj je na San Siru zakazana oproštajna, revijalna, utakmica, a Pirlo je sada otkrio koga je izabrao za ovaj spektakl. Naravno radi se o najvećim zvijezdama jedne ere (mahom italijanskog fudbala), koje će biti podijeljene u dvije ekipe.

Golmani: Buffon, Dida, Storari, Abbiati.

Odbrana: Adani, Barzagli, Bonera, Bonucci, Cannavaro, Cafu, Chiellini, Costacurta, Favali, Ferrara, Grosso, Jankulovski, Lichtsteiner, Maldini, Materazzi, Nesta, Oddo, Serginho, Šimić, Zambrotta.

Vezni red: Albertini, Ambrosio, Baronio, Brocchi, Camoranesi, De Rossi, Diamanti, Gattuso, Lampard, Leonardo, Marchisio, Pepe, Perrotta, Rui Costa, Seedorf, Verrati, Diana.

Jedina nepoznanica su, za sada, napadači s obzirom da Pirlo još nije odlučio ko će od legendarnih golgetera dobiti poziv za spektakl na San Siru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi