Ko ima više lajkova na Facebooku - Željo ili AIK?

Željo bi bio drugi najpopularniji klub u Švedskoj

Ko ima više lajkova na Facebooku - Željo ili AIK?

Željezničar će večeras na Grbavici u okviru drugog pretkola kvalifikacija za Evropa ligu igrati protiv najpopularnijeg švedskog kluba, sudeći barem prema društvenim mrežama.

Naime, švedski mediji proveli su zanimljivo istraživanje u kojem su otkrili da AIK ima najviše lajkova na Facebooku, odnosno pratilaca na Instagramu, a da je treći na Twitteru.

Večerašnji Željin rival ima 220.000 lajkova na Faceboku, 41.000 pratilaca na Twitteru i 88.000 na Instagramu. Iza njih nalazi se Malmo koji ima 176.000 fanova na Facebooku, 51.000 na Twitteru i 62.000 na Instagramu. 

Dalje slijede Goteborg, Djurgardens, pa Hammarby. Zanimljivo je poređenje najpopularnijih ekipa u Švedskoj, odnosno konkretno AIK-a sa Željezničarom. Naime, Plavi sa Grbavice imaju 194.000 lajkova na Facebooku po čemu bi bili drugi najpopularniji klub u Švedskoj, odmah iza večerašnjeg rivala. Ipak, na Instagramu i Twitteru stoje mnogo lošije od švedskih klubova, pa na Instagramu imaju 24.000, a na Twitteru tek nešto više od 5.000 pratilaca. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, ove brojke su veoma dobre obzirom da Švedska ima daleko više stanovnika od BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi