Ko je bio "luđi", Asprilla ili Maradona? Faustino, ubjedljivo
Ni Maradona se nije mogao mjeriti sa nestašnim Kolumbijcem

Legendarni Gianfranco Zola komentarisao bivše saigrače

Ko je bio "luđi", Asprilla ili Maradona? Faustino, ubjedljivo

Gianfranco Zola je otkrio da je Faustino Asprilla bio u konstantnoj potrazi za problemima dok su njih dvojica dijelili svlačionicu u Parmi, a prisjetio se i zajedničkih dana sa Maradonom u Napoliju.

Nekadašnja zvijezda Chelseaja i Parme, Gianfranco Zola, je u razgovoru sa novinarima The Guardiana odgovorio i na pitanje: "Ko je bio 'luđi' od njegovih nekadašnjih saigrača, legendarni Kolumbijac Faustino Asprilla, ili 'Mali zeleni' Diego Armando Maradona?"

"To je bio Tino, ubjedljivo. Tino je bio na drugom nivou. Ipak, uvijek je svoje ludorije činio na fin način, naravno, ne kažem da je Maradona bio loš. Ali Tino je zaista, zaista stalno tražio nevolje", odgovorio je legednarni Italijan.

Inače, Zola je bio jedna od prvih velikih internacionalnih zvijezda u engleskoj Premier ligi, te je zasigurno jedan od najsazlužnijih za promjenu stila igre na Otoku, koja se do tada zasnivala gotovo isključivo na dugim loptama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi