Maradona želi biti selektor Argentine: Važan je ugled
Foto: EPA

Nezadovoljan Gaučosima

Maradona želi biti selektor Argentine: Važan je ugled

Legenda svjetskog nogometa Diego Maradona izrazio je želju da se vrati na selektorsku klupu Argentine. 

Premda su Argentinci pod Sampaolijevim vodstvom izborili Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Maradona je nezadovoljan kako Gaučosi igraju, a dodatno ga je razljutio jučerašnji poraz u prijateljskoj utakmici protiv Nigerije (2:4). 

Mali Zeleni je putem društvene mreže Instagram poručio da želi ponovo voditi Argentinu, a objavio je i listu svih selektora svoje zemlje i njihove učinke. 

"Bijesan sam jer se radi o našem ugledu, ali mladi nisu za okriviti. Želim se vratiti", napisao je Maradona. 

Maradona je u posljednjih 40 godina najuspješniji argentinski selektor. Mandat je odradio od 2008. do 2010. godine i u 24 utakmice je ostvario 18 pobjeda. 

"Ko je pobijedio najviše puta? Izvucimo zaključak", dodao je Maradona. 

Inače, Maradona je trenutno trener Al-Fujairaha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije