Ko je i zašto 'otjerao' Mouru iz PSG-a?
Lucas Moura je ove sezone odigrao 47 utakmica i postigao je 15 golova (Foto: EPA)

Junak Tottenhama proglašen nepoželjnim

Ko je i zašto 'otjerao' Mouru iz PSG-a?

Midhat Šljivak

Lucas Moura odveo je Tottenham u finale Lige prvaka.

Brazilski ofanzivac postigao je hat-trick u gostujućem trijumfu nad Ajaxom (2:3) i po prvi put će Spursi zaigrati u finalu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Moura je član Tottenhama postao u januaru 2018. godine. Stigao je iz PSG-a, a u redovima francuskog prvaka je otpisan zbog sunarodnjaka Neymara.

PSG je Barceloni nekoliko mjeseci ranije platio 222 miliona eura za Neymara. To je za Mouru značilo da neće previše igrati i on je odlučio da se u januaru preseli u London, a Spursi su ga platiti 26 miliona funti.

Čovjek koji je odlučio da ga se riješi je sadašnji menadžer Arsenala Unai Emery. Španski stručnjak je saopštio Brazilcu kako mu njegove usluge nisu potrebne jer ima Neymara i Mbappea i Moura je spakovao svoje stvari.

Nakon pet i po godina PSG se olako odrekao čovjeka kojeg su Sao Paolu platili 45 miliona eura i njegova nova životna avantura u Evropi je mogla da počne.

Od nekoliko veoma dobrih ponuda odabrao je Tottenham, ali su engleski mediji odmah počeli sumnjati u njegov kvalitet i nazvali su ga promašajem.

Početna faza karijere za Brazilca u Londonu nije bila obećavajuća. Igrao je malo, nastupio je svega šest puta u Premiershipu i spominjalo se kako će već tokom prošlog ljeta napustiti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, menadžer Mauricio Pochettino je odlučio da ga zadrži. Nije Argentinac imao previše izbora. Nije dobio pojačanja koja je tražio i odlučio je da barem zadrži postojeći igrački kadar.

To se ispostavio kao pravi potez. Tottenham je pokazao da je zaista sjajan tim. Moura je ove sezone mnogo standardniji, igra jako dobro, a na kraju se pretvorio u junaka londonskog tima.

Top Komentari

VelaHavle
Unai Emery je trenerska ubleha.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti