Ko je Slobodu prijavio nadležnoj komisiji Fudbalskog saveza BiH?

Tuzlaci u problemima

Ko je Slobodu prijavio nadležnoj komisiji Fudbalskog saveza BiH?

Adnan Beganović

Upravni odbor FK Sloboda prije deset dana odredio je mjere za prevazilaženje krize urokovane pandemijom koja je i sport širom svijeta bacila na noge.

Male su šanse da se i u sportu u cjelini, pa tako i u bh. fudbalu, po izlasku iz krize uzrokovane pandemijom, stvari vrate na staro.

Mnogo toga neće biti isto kao u recimo februaru ove godine, a toga su svjesni i u FK Sloboda pa na sve načine se pokušavaju suočiti s problemima koji kucaju na vrata svih bh. klubova.

Upravni odbor tuzlanskog kluba odredio je i mjere za prevazilaženje krize, a putem zvaničnog saopštenja sa tim je upoznao i bosanskohercegovačku javnost.

No, u saopštenju su iz tuzlanskog kluba naveli da su zatečeni što bivši uposlenici, treneri i igrači u ovim momentima podnose prijave Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Nisu, naveli imena onih koji su podnijeli prijave, a nezvanično radi se o šest bivših uposlenika, trenera i igrača.

Dakle, prijave protiv Slobode zbog novčanih dugovanja podnijeli su TMS menadžer kluba Semir Salihović, uposlenik Omladinskog pogona Bahrudin Bajramović, bivši fudbaleri Ivan Fatić, Ivan Kostić i Muamer Adžem, te bivši šef stručnog štaba Slavko Petrović i njihove prijave Slobodu bi mogle koštati oko 50.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, to nije sve, odnosno u isto vrijeme treba istaći i da se osim sa ovih šest, Sloboda suočava sa još jednom prijavom. Kako piše Avaz, putem nadležnih komisija FSBiH od Slobode bi oko 400.000 km mogao tražiti i bivši trener ovog kluba Zlatan Nalić.

U Slobodi vjeruju da su prijave koje su poslane i koje bi mogle se uskoro naći pred nadležnim organima FSBiH neosnovane, te da će biti odbaćene s čim se sasvim sigurno ne slažu oni koji su se obratili FSBiH.


Top Komentari

tcity055
Slobodi je uvijek neko drugi kriv. Kakva ljubav ovo je najmracniji oblik kapitalizma. Svak sve naplacuje. A problem ovog kluba je unutar njega samog uz gradonacelnika. Uvijek kukanje i prebacivanje odgovornosti na drugog. Pa ko nije u pravu svakako nece nista dobiti.
9 2
RASanticeva
Eto vam Nalica postenjacine
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije