NSBiH tokom sedmice organizuje videokonferenciju s bh. klubovima: Šta će biti sa sezonom u BiH?

Razgovarat će o aktuelnoj situaciji

NSBiH tokom sedmice organizuje videokonferenciju s bh. klubovima: Šta će biti sa sezonom u BiH? · Saznajemo

M. Šljivak

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zaustavljeno je zbog pandemije koronavirusa koja hara širom Evrope.

Klubovi iz BiH, kao i oni u Evropi i ostaku svijeta, nalaze se na prinudnom odmoru i još uvijek nije poznato kada bi se takmičenje u prvenstvu Bosne i Hercegovine moglo nastaviti.

O planovima za nastavak sezone u BiH predstavnici NFSBiH, Komiteta za takmičenje i klubova trebali bi razgovarati naredne sedmice, kako je SportSport.ba ranije i najavio.

Iz krovne kuće bh. fudbala su za SportSport.ba potvrdili kako će se tokom sedmice, najvjerovatnije u srijedu, održati videokonferencija između predstavnika Saveza i bh. klubova

Plan je da se razgovara o trenutnoj situaciji i da se čuju razmišljanja klubova o aktuelnim dešavanjima, ali ni nakon ove sjednice vjerovatno neće biti poznato kada bi se sezona mogla nastaviti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

UEFA će na kraju imati glavnu odluku o nastavku prvenstava širom Evrope, a prema svemu sudeći za Premijer ligu BiH su trenutno dvije opcije.

Prva je opcija da se prvenstvo nastavi 17. maja, a druga opcija je nastavak takmičenja 24. maja, no ovo su samo određene ideje koje će itekako zavisiti od daljeg razvoja pandemije koronavirusa.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Jest bitna liga da se nastavi buranija čista
0 4
magistar
Nek se nastavi, i nek tabela bude odraz onoga na terenu, pa makar igrali i svaki drugi dan. Gotova je gripa za 20ak dana.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi