Ko je Staniša Mandić? Zanimljiva priča vezana je za novog napadača HŠK Zrinjski
Novom fudbaleru Plemića predviđala se velika karijera. Imao je dosta ponuda po povratku sa Novog Zelanda, ali se ostanak u Čukaričkom ispostavio kao greška

Predviđala mu se velika karijera

Ko je Staniša Mandić? Zanimljiva priča vezana je za novog napadača HŠK Zrinjski

M. Šljivak

HŠK Zrinjski doveo je u svoje redove napadača Stanišu Mandića.

Ovaj 24-godišnji ofanzivac stigao je u redove mostarskog tima iz norveškog Sogndala, gdje je proveo protekle dvije godine i sigurno da će predstavljati pojačanje za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Mandić iza sebe ima veoma interesantnu fudbalsku priču, koju je započeo u redovima Čukaričkog iz Beograda.

Važio je Mandić za veoma talentovanog fudbalera. Interes za njegovim uslugama je prije nekoliko godina pokazivala i italijanska Roma, ali ovaj fudbaler nije ostvario karijeru koja mu se predviđala.

Staniša je bio član mlade selekcije Srbije koja je 2015. godine osvojila titulu prvaka svijeta na Novom Zelandu. Tamo je Mandić blistao, postigao je gol u finalu protiv Brazila i Roma je bila ozbiljno zainteresovana.

Međutim, od transfera nije bilo ništa. Mandić je ubrzo nestao sa scene, a 2017. godine odlazi u norveški Sogndal, gdje također nije pružao blistave partije.

Sada u Zrinjskom želi oživiti karijeru. To je jasno istakao po dolasku u Mostar.

"Nisam puno razmišljao kada se pojavila opcija dolaska u HŠK Zrinjski. Radi se o najboljem klubu u BiH koji se svake sezone bori za titulu prvaka. U Mostar sam došao sa velikim očekivanjima, ali i jako pozitivnim osjećajem, jer mislim da je Zrinjski pravi tim za mene u ovom trenutku", rekao je Mandić.

Orliće vodio do zlata, pa promijenio reprezentaciju

Staniša Mandić je postigao prvi gol u finalu SP-a do 20 godina u kojem je Srbija 2015. godine pobijedila Brazil.

Samo što se slavlje u Beogradu stišalo, Mandić je dobio poziv u reprezentaciju Crne Gore, a s obzirom na to da je rođen u Herceg Novom, odlučio je taj poziv i prihvatiti.

Njegov potez su u Srbiji tretirali kao izdaju, ali on je svoj postupak sasvim jasno objasnio.

"Prihvatio sam da igram za Crnu Goru. Odluku sam donio isključivo ja. Imam podršku prijatelja, porodice i kluba", rekao je tada Mandić.

Kod tadašnjeg selektora Branka Brnovića je odigrao četiri utakmice. Međutim, kasnije nije dobijao pozive i njegova karijera je otišla putanjom kakvom nije očekivao.

Sada ima šansu da krene ispočetka i vidjećemo hoće li je iskoristiti u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi