Ko je stručnjak za promašiti penal?
Foto: EPA

Cavani na vrhu liste

Ko je stručnjak za promašiti penal?

M. Šljivak

Sukob Neymara i Edinsona Cavanija oko izvođenja penala u duelu PSG-a i Lyona konstatno je prethodnih dana bio na naslovnicama evropskih medija.

Na kraju je u ovom duelu igrača francuskog velikana pobijedio Urugvajac Cavani, koji je međutim promašio penal.

Ovo je za urugvajskog napadača bio čak 11 promašeni penal u posljednjih sedam godina od 40 penala koje je izveo u dresu Napolija i PSG-a. Po ovom podatku je Cavani uvjerljivo prvi ispred svih, iako se time ne može pohvaliti.

Iza njega su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Ronaldo je u dresu madridskog Reala izveo 63 penala, a promašio je devet. Isti broj kaznenih udaraca je promašio Lionel Messi za Barcelonu, a Argentinac je pogodio 39 puta.

Listu od pet fudbalera koji su u najboljim evropskim ligama promašili veliki broj penala su još Antonio Di Natale (8 promašaja, 19 pogođenih), te Klaas Jan Huntelaar (7 promašenih, 9 pogođenih).

Ovaj fudbaler je po procentima uvjerljivo najgori izvođač penala na ovoj listi, a pogodio je samo 56,3% udaraca s bijele tačke

Igrači s najviše promašenih penala u Ligama petice od sezone 2010/2011:

5. Klaas Jan Huntelar (7)

4. Antonio Di Natale (8)

3. Lionel Messi (9)

Potražite više informacija na temu La Liga:

2. Cristiano Ronaldo (9)

1. Edinson Cavani (11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi