Ko je sve namještao utakmice u Bosni i Hercegovini

Nova afera potresa Evropu

Ko je sve namještao utakmice u Bosni i Hercegovini

Ovih dana fudbalsku Evropu potresa novi skandal vezan za namještanje utakmica.

Naime, nakon što su objavljeni podaci Europola o namještanju više od 400 fudbalskih utakmica širom Evrope, danas je objavljen podatak kako je u Bosni i Hercegovini namješteno sedam utakmica.

Za sada nema detalja o tome koje su utakmice u Bosni i Hercegovini namještene, ali prema podacima do kojih je došao SportSport.ba, radi se o utakmicama u okvoru Premijer lige Bosne i Hercegovine, evropskim utakmicama bh. predstavnika, te dvije prijateljske utakmice bh. klubova.

Informaciju o namještanju utakmica u Bosni i Hercegovini objavio je novinar Gazzetto dello Sport i dopisnika CNN-a Tancerdija Palmerija, pozivajući se na izvore bliske Europolu.

Međutim, pretpostavlja se da je broj namještenih utakmica vezanih za bh. klubove daleko veći. Europol usko istražuje sa Tužilaštvo u Bochumu, koje je dostavilo opširnu dokumentaciju na više hiljada stranica u kojim se spominju i pojedini bh. klubovi.

Narednih dana biće objavljeno koje su tačno utakmice pod istragom, a navodno, do kraja mjeseca biće objavljen kompletan spisak namještenih utakmica u Bosni i Hercegovini na kojem bi se moglo naći i više od 40 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije