Ko je uopšte Adnan Ornek? 52-godišnji trener s jednom pobjedom u karijeri
Stručnjak iz Turske na Bilino Polje stigao je sa samo četiri utakmice kao glavni trener u svojoj 20-godišnjoj trenerskoj karijeri

Bruka Zeničana na Pecari

Ko je uopšte Adnan Ornek? 52-godišnji trener s jednom pobjedom u karijeri · Komentar

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika večeras su na stadionu Pecara doživjeli jedan od najtežih poraza u novijoj historiji. Široki Brijeg savladao je Zeničane sa 6:0 i tako potvrdio da će i ove sezone biti jedan od kandidata za najviši plasman. 

Na klupi Širokog Brijega sjedi Boris Pavić, trener iz Sinja, koji je u svojoj igračkoj karijeri u dva navrata nastupao za Čelik, dok je kao trener dva puta spasio crno-crvene od ispadanja iz Premijer lige. Iako se Pavić skoro pa "nudio" da se po treći puta vrati na Bilino Polje, ljudi iz Čelika nisu željeli da čuju za njegov povratak jer oni imaju bolje rješenje za klupu Čelika.

Bolje rješenje zove se Adnan Örnek, 52-godišnji trener-anonimus iz Turske. Örnek je u svojoj igračkoj karijeri 12 godina nastupao za Bursaspor kao kapiten. Nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu a, iako je trener više od 20 godina, Örnek u svojoj karijeri kao šef struke ima ukupno sedam utakmica.

Ovaj stručnjak 2017. godine sjedio je u četiri utakmice na klupi turskog Bursaspora, koji je u te četiri utakmice upisao i četiri poraza. Poslije toga došlo je do razlaza s ovim trenerom. Kao iz vedra neba stigla je informacija da će Örnek preuzeti trenersku klupu Čelika. Mnogi su ga doživjeli kao u najmanju ruku "Fatiha Terima", a ne trenera koji je zelen u seniorskom nogometu iako je zagazio u šestu deceniju života.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na klupi Čelika u tri dosadašnja kola upisao je jednu pobjedu protiv Željezničara 1:0, što je za njega historijska/prva pobjeda u životu, te dva poraza u gostima od Krupe 3:1 i večeras Širokog Brijega 6:0. Postavlja se pitanje otkud ovaj trener u BiH i to na klupi Čelika, kada ne poznaje situaciju u bh. nogometu, te nema iskustva kao glavni trener.

Hoće li Örnek ostati trener Čelika i u narednom periodu saznat ćemo vrlo brzo, ali očito da mu investitori iz Turske mnogo vjeruju, čim su potpisali trogodišnji ugovor s trenerom koji u svojoj trenerskoj karijeri ima samo jednu pobjedu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sto ovo niste napisali juce? Sta ste cekali? Ili ste cekali da vam neko "sapne" ovu info!? Ako niste dosad pisali, niste trebali ni veceras...
50 10
Elmedin
Ko si ti KurbeGOVNICU?Djecak iz Bog zna kakve vukojebine uletio iz opanaka u cipele,sa kupljenom novinarskom diplomom!
14 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi