Ko je uspješniji u zadnjih 10 ligaških utakmica? Željezničar ili Velež?

Derbi 1. kola Premijer lige na Grbavici

Ko je uspješniji u zadnjih 10 ligaških utakmica? Željezničar ili Velež?

Nakon 145 dana pauze počinje nova sezona m:tel Premijer lige BiH.

Titulu šampiona brane fudbaleri Sarajeva koji su dvije sezone uzastopno u vrhu, a uz Zrinjski i Borac, glavni rival bordo klubu bit će Željezničar kojem ne nedostaje motiva.

Plavi s Grbavice slave 100 godina postojanja i navijači se s pravom nadaju samo jednom, a to je tituli koju još čekaju od sezone 2012/2013. Prva prepreka na tom putu za Plave je mostarski Velež s kojim će danas od 20:30 sati odmjeriti snage.

Uoči utakmice šef stručnog štaba Amar Osim je pozvao svoje igrače na oprez, pogotovo jer igraju protiv protivnika koji im u posljednje vrijeme ne leži, a samim tim je i početak sezone.

"Svjesni smo težine zadatka, zbog više razloga. Igramo protiv neugodnog protivnika, protivnik nam u posljednje vrijeme ne leži. Prva je utakmica i ta utakmica uvijek nosi neke stvari koje se teško mogu predvidjeti", rekao je Osim u najavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada se radi samo o utakmicama odigranim u prvenstvu BiH, posljednju je dobio Velež koji je u decembru 2019. godine golovima Fajića i Ćivića pobijedio Željezničar na Grbavici s 2:0. U istoj sezoni, koji mjesec prije, ovi rivali su podijelili bodove u Vrapčićima, dok je u prethodnih osam susreta Željezničar ipak bio uspješniji. Plavi su ostvarili šest pobjeda i jednom remizirali, dok je Velež slavio tek jednom.

S obzirom da se Velež jedno vrijeme takmičio i u nižem rangu, jasno je da je veliki broj ovih utakmica odigran prije nekoliko godina i da to neće imati nikakvu ulogu danas kada i jedni i drugi s velikim ambicijama ulaze u sezoni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Pregazit Velez ko lokvicu...:)
12 11
Lafac
I vec kad lupaš raspitaj se ko sudi danasnju utakmicu, to je Sabrija Topalović iz Zenice inače veliki Željovac koji ne propušta ni jednu utakmicu Želje, a sad od**** u skokovima hahahah
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi