Ko su bili najbolji pojedinci susreta na Tušnju?

Šta kaže statistika?

Ko su bili najbolji pojedinci susreta na Tušnju?

Minulog vikenda su odigrani mečevi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedan od duela koji su privlačili veliku pažnju svakako je i onaj Slobode i lidera Sarajeva na Tušnju.

Uz sve probleme u i oko kluba, Sloboda je pružila dobru, hrabru partiju i izvukla bod (1:1) protiv favorizovanog Sarajeva. Gosti su ipak prvi stigli do vodstva kada je Hodžić odlično centrirao, a Rahmanović glavom pogodio za 0:1 u 11. minuti susreta. Ipak, nije se Sloboda predavala, pa je u 57. minuti stigla do 1:1. Amer Bekić je majstorski asistirao petom, a Samir Bekrić postavio konačni rezultat utakmice.

Ne može se reći da je u Tuzli viđena pretjerano lijepa fudbalska predstava, ipak u obje ekipe je bilo onih čije partije treba pomenuti.

Šta kaže statistika, koji igrači su pružili najbolje partije?

Služeći se statistikom koju je sa utakmice na Tušnju prikupio InStat lako je prepoznati (statistički) najbolje pojedince u obje ekipe.

Najveći InStat Index (243) u domaćoj ekipi imao je štoper Dejan Uzelac. I zaista 25-godišnji defanzivac je sjajno zatvarao sve prilaze svom golu i zaistavljao protivničke napade.

Uzelac je ukupno imao 10 duela sa protivničkim igračima, a iz njih devet je izašao kao pobjednik. Od toga je bilo pet zračnih, a dobio je četiri (80%).

Imao je i jedno uspješno uklizavanje, presjekao je pet pasova i osam puta prvi stizao do "ničijih lopti". Trinaest puta je donosio posjed lopte svojoj ekipi.

Nakon Uzelca najveći (223) InStat Index u ekipi Slobode je imao golman Fejzić koji je čitavu utakmicu bio izuzetno siguran, a u drugom poluvremenu je imao i jednu odličnu odbranu kada je spriječio novo vodstvo gostiju. Ipak, nije Fejzić imao previše posla sa udarcima ka svom golu jer su samo dva išla u okvir.

Svakako vrijedi pomenuti i iskusnog Samira Bekrića koji je imao InStat Index od 210 i koji je uz Amera Bekića veliki dio susreta igrao najbliže golu Sarajeva.

Desetka Slobode je imala četiri šuta na gol Sarajeva od kojih je jedan išao u okvir, a pokušala je i 27 pasova od čega je njih 19 bilo tačno. Imao je Bekrić i tri uspješna dodavanja prema naprijed, dok je od pet pokušaja jednom pronašao svog saigrača u kaznenom prostoru Sarajeva. Imao je i jedno tačno dugo dodavanje. Također, Bekrić je pokušao dva driblinga, a jednoj je uspio proći svog čuvara.

Kod Sarajeva su najveći InStat Index ostvarili štoper Besim Šerbečić i bekovi, Dušan Hodžić i Bojan Letić - koji su, inače, bili dosta aktivni u igri prema golu Slobode.

Besim Šerbečić je imao najbolji InStat Index kada se gledaju igrači obje ekipe - 251.

Sjajni štoper Sarajeva je uspio odigrati čitav meč, a da ne napravi nijedan faul. Uputio je ukupno 69 pasova s tačnošću od 94% - njih 65 su bili tačni.

Također, od šest duela u kojima je učestvovao pet ih je riješio u svoju korist. Presjekao je 11 dodavanja i 11 puta vraćao loptu u posjed svoje ekipe.

Dušan Hodžić je imao isti InStat kao i Bojan Letić, 243. Hodžić je bio odličan po desnoj strani i pomagao u građenju akcija svog tima. Tako je uputio 24 pasa prema naprijed, a njih 15 je bilo tačno. Imao je i tri dobra ubacivanja u protivnički kazneni prostor, a dobar je bio i u defanzivi. Šest od ukupno sedam duela je dobio, a imao je i tri uspješna uklizavanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Bojan Letić je imao nekoliko odličnih poteza, pa tako i jedan uspješan dribling, te jedno kvalitetno proigravanje u protivničkom kaznenom prostoru.

Od pet defanzivnih duela četiri je riješio u svoju korist, dok je u zraku bio stopostotan - 3/3. Treba pomeunti i njegovih šest presječenih pasova i devet vraćanja lopte u posjed FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Sve je fino u ovom programu, ali... Gdje je glupost utakmice od strane Letica. Iz sopstvenog auta namjesti sansu protivniku!! Koliko to nosi za index?, ali negativno.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi