Maksimović: Remi sa Sarajevom je pokazatelj da zaslužujemo više

Maksimović: Remi sa Sarajevom je pokazatelj da zaslužujemo više

E. Škorić

Sredinom prošlog mjeseca 19-godišnji ofanzivac Slobode Saša Maksimović zadobio je povredu ključne nosti, ali sada se uspješno vratio.

Maksimoviću je tada preporučeno da miruje nekoliko sedmica iako se on nalazio u sjajnoj formi i imao je veliku želju da nastavi s igrama, no sada je ponovo spreman za takmičarske utakmice, a trener Tuzlaka Milenko Bošnjaković mu je u nedjelju dao priliku u posljednjih 13-14 minuta i time nagovijestio da će i on, kao i prethodni treneri Slobode, ozbiljno računati na mladog bh. nogomeša. Također, Maksimović je i na Pecari protiv Širokog dobio šansu, u prvoj utakmici nakon povratka.

"Drago mi je što sam ponovo tu. Dok sam se oporavljao od povrede, stalno sam razmišljao o treninzima i utakmicama, jedva sam čekao da opet zaigram. I sretan sam što sam dobio priliku baš u ovim derbijima protiv Širokog i Sarajeva. Šteta za poraz na Pecari, a bod protiv Sarajeva pokazatelj je da zaslužujemo više od trenutnog plasmana", kazao je Maksimović.

Situacija na Tušnju nije bajna, no dolazak nove garniture ljudi na vrh kluba i novog trenera mogao bi označiti i promjene nabolje.

"Iskreno se svi nadamo da je ovo početak jednog izlaska iz turbulentnog perioda. Ono što bih naglasio, mi igrači smo i u najgorim periodima davali sve od sebe i svi do jednog smo postupali profesionalno, s velikom željom da Slobodu dignemo iznad problema", dodaje mladi ofanzivac, koji je ove sezone postigao dva gola, no vjerovatno bi taj broj bio i veći da se nije desila ta povreda protiv Borca.

Već u subotu Sloboda igra novu jaku utakmicu, pošto će gostovati Veležu u Mostaru.

"Velež se podigao s pobjedama protiv Zrinjskog i Čelika u Zenici i u tim je susretima pokazao da ima kvalitet unatoč lošem početku sezone. Nas čeka jako teška utakmica, ali moramo da uradimo sve kako bismo ostvarili rezultat koji će zadovoljiti i nas, struku, navijače i na kraju krajeva pomoći Slobodi da se pomakne iz opasne zone".

Selektor U21 reprezentacije Vinko Marinović je prije susreta s Njemačkom u kvalifikacijama za EP imao u opticaju i Maksimovića, ali zbog spomenute povrede on se nije mogao naći na spisku za taj meč, dok je pozvan ranije za duel s Belgijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pratio sam susret u Zenici i mislim da su momci odigrali jako dobro, ali jasno nam je svima ko je Njemačka i koliko je teško igrati protiv takvih selekcija. Smatram da imamo izuzetno talentovanu generaciju, dobrog selektora i rezultati u budućnosti sasvim sigurno neće izostati. Očekujem da odigramo dobru utakmicu protiv Velsa i da nastavimo prikupljati bodove", dodao je mladi bh. reprezentativac.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bugx
Velež će da vas vrati u realnost i da vas pogura prema ispadanju.
1 2
BJB1
Ko fišek!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi