Ko su favoriti za Zlatnu loptu 2018?
Foto: EPA

Jedan se izdvaja ispred ostalih

Ko su favoriti za Zlatnu loptu 2018?

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo osvajač je Zlatne lopte za najboljeg fudbalera svijeta u 2017. godine, a portugalski velemajstor je glavni favorit za osvajanje novog trofeja u 2018. godini.

Iako do kraja godine ima još više od sedam mjeseci, velike engleske kladionice već nude mogućnost opklade na najboljeg igrača svijeta za 2018. godinu.

Najveći favorit je Cristiano Ronaldo. Portugalac igra sjajno i na početku ove godine i kvota za novu Zlatnu loptu u njegovom posjedu je 2.

Očekivano, na drugom mjestu je Lionel Messi. Na njega se nudi koeficijent 3.25, a za razliku od prošle godine kada je u vrhu bio Neymar, sada je treći kandidat sjajni ofanzivac Liverpoola Mohamed Salah.

Fantastičnim igrama u dresu Redsa Egipćanin se umiješao u borbu sa Ronaldom i Messijem, ali mu kladionice najmanje vjeruju od ove trojke i na njega je postavljena kvota 7.

Iza njega slijede Kevin De Bruyne i Neymar sa kvotom 11, dok su daleko iza Antoine Griezmann, Harry Kane i Luis Suarez na koje je kvota čak 34.

Naravno, o osvajaču Zlatne lopte za 2018. godinu će odlučiti još dosta faktora. Trofeji, nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sigurno će iskristalisati listu, ali je pravo pitanje da li iko može skinuti Ronalda ili Messija sa trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi