Ko su golmani sa najviše clean sheetova u dosadašnjem dijelu sezone PLBiH?

Zanimljivi podaci

Ko su golmani sa najviše clean sheetova u dosadašnjem dijelu sezone PLBiH?

S. Grebović

Odigrana je skoro polovina šampionata prvog razreda bh. fudbala, odnosno 15 od ukupno 33 kola koja nas očekuju ove sezone, a lidersku poziciju sa 31 osvojenim bodom drži Sarajevo.

Četiri manje od aktuelnog šampiona ima ekipa Borca, koja je sa pet vezanih pobjeda skočila na drugu poziciju, dok je Tuzla City i dalje apsolutni hit lige na trećem mjestu sa također 27 bodova kao i Banjalučani koji imaju bolji međusobni omjer.

Željezničar je trenutno četvrti sa 26, ali treba imati na umu da će Plavim sa Grbavice Takmičarska komisija najvjerovatni pripisati pobjedu službenim rezultatom 3:0 nad Čelikom u prošlom kolu u utakmici koja nije odigrana zbog finanskijskih problema kluba iz Zenice. 

Upravo su izabranici Amara Osima najubjedljivija ekipa lige sa 28 postignutih pogodaka, dok su Sarajevo i Zrinjski dvije ekipe sa najmanje primljenih golova - 10.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći i to da je Vladan Kovačević golman koji je deset susreta završio bez primljenog gola. Na toj listi prate ga Ivan Brkić iz Zrinjskog sa osam, Mladen Lučić sa sedam, Filip Erić sa šest, dok je Luka Bilobrk iz Radnika u pet navrata sačuvao svoju mrežu.

Top Komentari

nijepoznat
Cool
3 3
spaha
nesaVladan Kovacevic ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi