Ko su "patuljci u kopačkama"? 10 najnižih fudbalera u historiji
Čak je i Atomski mrav jedan od viših na ovoj listi, a za neke se sa svojih 163 cm čini kao gorostas.

Ono što bi neko smatrao manom oni su pretvorili u vrlinu

Ko su "patuljci u kopačkama"? 10 najnižih fudbalera u historiji

Za razliku od nekih drugih sportova, fudbal nikada nije zahvtijevao specifične "tjelesne proporcije". Nikada mišići i visina, ili nedostatak iste nisu bili odlučujući faktor za sve one koji su sanjali da jednog dana postanu profesionalni fudbaleri. U historiji fudbala su, zapravo, neki od onih najnižih ostali upamćeni kao "najveći".

Tako je "Mali zeleni", legendarni Diego Armando Maradona, zauvijek obilježio najvažniju sporednu stvar na svijetu sa svojih svega 165 cm visine. Vjerovatno najbolji lijevi bek u historiji fudbala Roberto Carlos je samo tri centimetra viši od legendarnog Argentinca, dok ni ponajboljji fudbaler današnjice, a neki kažu i svih vremena, Lionel Messi nije neki gorostas sa svojih 170 cm visine. I danas je svjetski fudbal prepun "patuljaka u kopačkama", a neki od njih su niži i od korner zastavice, pa pogledajmo koji su to najniži fudbaleri u skorijoj historiji:

1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi