Ko su "patuljci u kopačkama"? 10 najnižih fudbalera u historiji
Čak je i Atomski mrav jedan od viših na ovoj listi, a za neke se sa svojih 163 cm čini kao gorostas.

Ko su "patuljci u kopačkama"? 10 najnižih fudbalera u historiji

Diego Armando Maradona

Za razliku od nekih drugih sportova, fudbal nikada nije zahvtijevao specifične "tjelesne proporcije". Nikada mišići i visina, ili nedostatak iste nisu bili odlučujući faktor za sve one koji su sanjali da jednog dana postanu profesionalni fudbaleri. U historiji fudbala su, zapravo, neki od onih najnižih ostali upamćeni kao "najveći".

Na Diega Maradonu nije potrebno trošiti riječi. Jedan od najboljih svih vremena i to sa samo 165 cm visine.

Legendarni Maradona je u fudbalu osvojio skoro sve što se moglo osvojiti, a što je još važnije, osvojio je srca ljudi gdje god da je igrao.

Barcelonu je 1983. godine vodio do trofeja Kupa Kralja i Liga Kupa, sa Napolijem je dva puta osvajao Seriju A, jednom Kup Italije i Kup UEFA, dok je svoju Argentinu odveo do "krova svijeta" 1986. godine.

Ipak, za ostale fudbalera na ovoj listi, čak se i Mali zeleni čini kao "div".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi