Ko su potencijalni rivali Sarajevu i Zrinjskom?

Danas žrijeb play-offa

Ko su potencijalni rivali Sarajevu i Zrinjskom?

E. Škorić

Dva bh. predstavnika čekaju izvlačenje parova play-offa Evropske lige.

FK Sarajevo i HŠK Zrinjski igrat će mečeve 3. pretkola Evropske lige, a danas u Nyonu od 14 sati saznat će potencijale rivale u play-offu.

Bordo tim je na dobrom putu da prođe u play-off, budući da ga u 3. pretkolu čeka meč sa ekipom Budućnosti iz Podgorice, dok je Zrinjskom posao daleko teži, jer ide na Cipar APOEL-u nakon što je u Ljubljani nakon produžetaka izbacio Olimpiju.

Sarajevo je kao nenositelj smješten u grupi 3 pred današnji žrijeb u Nyonu. Aktuelni prvak naše zemlje za rivala može da ima:

Dakle Zvezda, njima već poznati Dynamo Brest i Ludogorec su sigurni nositelji, a tu bi se trebao naći i Celtic jer teško da mu neko od pobjednika Riga - Tre Fiori može prirediti iznenađenje, dok ipak ne možemo sa sigurnošću reći ko će proći u 3. pretkolu u duelu armenskog Ararata i slovenskog prvaka Celja.

Ono što je izvjesno, navijači Sarajeva najradije bi da izbjegnu Zvezdu i Celtic, prije svih, a nekako se najviše priželjkuju Dynamo Brest ili upravo Armenci/Slovenci. 

Crvena zvezda
Dynamo Brest
Ludogorec
Ararat/Celje
Riga-Tre Fiori / Celtic

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ukoliko bi prošao APOEL, Zrinjski bi u play-offu igrao protiv jednog od pobjednika ova četiri para.

Rostov - Maccabi Haifa
Willem II - Rangers
Fehervar - Reims
FCSB - Slovan Liberec

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelezRA
Kako bi bilo dobro da Sarajevo dobije Brest
23 0
Arnel925
Hoćemo Brest mamu im
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti