Koblenz remizirao, Maletiću klupa
Maletić je presjedio na klupi

Njemačka 2. Bundesliga

Koblenz remizirao, Maletiću klupa

E. Škorić

U prvim utakmicama 25. kola Njemačke 2. Bundeslige, FSV Frankfurt slavio je protiv već otpisanog Wehena, a Koblenz bh. internacionalaca Branimira Bajića i Darka Maletića remiziroa je sa Hansom Rostock (1:1).

FSV Frankfurt je na svom terenu, teže nego se to i očekivalo, slavio je protiv posljednjeplasiranog SV Wehena rezultatom 2:1. Frankfurt polako izlazi iz opasne zone, i trenutno su na 13. mjestu tabele, dok je Wehen ostao na posljednjem mjestu, sa svega 17 osvojenih bodova, u 25 odigranih utakmica.

Mokhtari je u 15. minuti domaćinima donio prednost, a Ross Santillana je u 81. minuti povećao vodstvo na 2:0, da bi Ziemer gostima donio utješni pogodak.

Bh. internacionalac Darko Maletić nije dobio priliku u duelu njegovog Koblenza i Hanse Rostock, te je na klupi presjedio svih 90 minuta. Sa druge strane Branimir Bajić je odigrao svih 90 minuta i to na poziciji lijevog stopera.

Ranu prednost gostima donio je Schindler u 9. minuti, da bi desetak minuta poslije D. Cha pogodio za 1:1. Gosti su kraj dočekali sa deset igrača, budući da je Bartles dobio crveni karton u samom finišu utakmice.

Oberhausen i Osnabruck su odigrali utakmicu bez pogodaka (0:0).

Rezultati:
FSV Frankfurt - Wehen 2:1
Koblenz - Rostock 1:1
Oberhausen - Osnabruck 0:0

Sutra se sastaju:
Ahlen - Kaiserslautern
Furth - 1860 Munchen
Ingolstadt - Duisburg
Mainz - Aachen
St. Pauli - Augsburg

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.