Golmane, gdje ti je pamet? U Turskoj je viđena najveća golmanska glupost ikada

Nevjerovatna pogreška

Golmane, gdje ti je pamet? U Turskoj je viđena najveća golmanska glupost ikada

A. Čaušević

Iz Turske nam stiže jedan od najbizarnijih golova u historiji fudbala. 

Golmani su skloni da prave greške i ponekad primaju naivne golove, ali ono što je uradio 23-godišnji Emre Yanar definitivno spada u kategoriju nevjerovatnog.

Yanar je napravio grešku na susretu Kocaelispor - Altinordu, radi se o utakmici iz druge turske lige koja je okončana 2:2.

Igrala se 86. minuta kada je pomoćni sudija mahao zastavicom i signalirizao ofsajd, međutim glavni sudija je pustio igru da se igra.

Ipak, Yanar je mislio suprotno i smatrao je da treba izvesti ofsajd te je spustio loptu na tlo. Kako sudija nije puhnuo u pištaljku, onda nema potrebe da se igra prekida.

Dok je lopta stajala na podu Kolovos je prišao, uzeo i poslao je u praznu mrežu te je sudija pokazao na centar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Uslijedili su protesti gostujućih fudbalera, međutim sve je bilo uzalud te za primljeni gol mogu isključivo kriviti nesmotrenog Yanara.

Inače, s ovim bodom Kacelispor je zadržao kakve takve šanse da do kraja sezone može izboriti opstanak u drugoj turskoj ligi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi