Ko zna, možda i upali: Turski klub zaklao kurban u nadi da neće ispasti iz lige
Foto: Kocaelispor - Twitter

Smiješi im se trećeligaški nivo

Ko zna, možda i upali: Turski klub zaklao kurban u nadi da neće ispasti iz lige

E. Ganibegović

Još jedna nevjerovatna fudbalska priča dolazi nam iz Turske.

Glavni junak ove priče je Kocaelispor, turski drugoligaš za kojeg mnogi možda nisu ni čuli. Naime, klub se nalazi u nezavidnoj poziciji i u borbi je za goli opstanak u 1. Ligi. 

Imaju samo bod iznad opasne zone, ali i utakmicu manje od Bursaspora koji je prvi ispod crte. 

Prije jučerašnjeg treninga odlučili su da prinesu žrtvu, odnosno zakolju kurban, te su poželjeli da poprave formu i da nemaju problema s povredama.

Inače, na posljednjih sedam utakmica ne znaju za pobjedu, pa je vrlo realno očekivati da napuste ligu ukoliko se hitno ne trznu i ne pronađu način da osvajaju bodove.

Još jedna zanimljivost vezana za ovaj klub jeste i ta da su u svoje redove željeli dovesti nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Gorana Zakarića, koji je iz Borca otišao u Ohod Al-Medinu u Saudijsku Arabiju.

Top Komentari

Neki mi novinar objasni sta je htio napisati ili kazati: "Glavni junak ove priče je Kocaelispor, turski drugoligaš za kojeg mnogi možda nisu ni čuli. Naime, klub se nalazi u nezavidnoj poziciji i u borbi je za goli opstanak u 1. Ligi." Po ovome sto je napisano Kocaelispor turski drugoligas bori se za opstanak u 1(prvoj) Ligi, pa zar je to moguce, da se drugoligas bori za opstanak u prvoj ligi, pa valjda se drugoligas bori za opstanak u drugoj ligi, e to moze samo u sportsportba.
1 0
bk123
ovo nije vjera ,ovo je praznovjerje...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije