Kockao novcem iz "tegle za kazne" i ostao bez kluba

Slučaj je riješen van suda

Kockao novcem iz "tegle za kazne" i ostao bez kluba

Teme:

Vegard Forren, nekadašnji fudbaler Brightona i Sothamptona, prije vremena je završio svoju epizodu u Moldeu, klubu iz kojeg se svojevremeno i otisnuo ka Engleskoj.

32-godišnji štoper je u ponedjeljak klubu priznao da ima velikih problema sa kockanjem, ali i da je krišom uzimao novac iz "tegle za kazne", klupske blagajne u koju igrači ostavljaju novac ukoliko zakasne na trening ili naprave sličan, blaži, disciplinski prekršaj.

Za norveški klub nije bilo dileme. Shvatili su čelnici Moldea Forrenove probleme, ali i odlučili da je on odigrao svoje Aker stadionu.

Ipak, želja obje strane je bila da se stvar riješi van suda što se i dogodilo. Forren će vjerovatno morati podmiriti sredstva koja je otuđio kako bi hranio svoju ovisnost o kocki, a 31. maja će zvanično dobiti slobodne papire. Kada je u pitanju moguća otpremnina zbog raskida ugovora, nije poznato da li će je Forren dobiti.

I njemu je međutim bilo jasno da je svojim postupcima izgubio povjerenje ljudi iz kluba i saigrača.

"Mislim da je tužno završiti karijeru u Moldeu na ovaj način, ali shvatam da moji postupci predstavljaju rušenje povjerenja. Želim se izviniti porodici, prijateljima, igračima, klubu, navijačima i svima koji vole Molde zbog načina na koji se moja avantura završila", rekao je Ferren koji će uskoro biti slobodan potražiti novi klub.

Inače, sezona 2020 norveškog šampionata je trebala startati 4. aprila, ali je njen početak odgođen zbog pandemije Covida-19. Sada se cilja na 16. juni kao datum početka sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti