Bolly spriječio čudo u Solunu!

Molde eliminisao Aris

Bolly spriječio čudo u Solunu!

Molde je u prvom meču trećeg pretkola Lige Evrope na svom terenu sa visokih 3:0 savladao Aris i vjerovalo se da će Norvežani lagano do plasmana u play-off.

Međutim, bilo je sve osim lagano.

Aris je uspio anulirati zaostatak u revanšu i izboriti produžetke.

Igrala se 25. minuta susreta kada je Matilla pogodio za 1:0, da bi prije odlaska na odmor Grci stigli i do 2:0.

U 37. minuti je Delizisis zatresao mrežu Moldea i postavio rezultat prvog poluvremena - 2:0.

Nastavio je Aris dominirati u svim segmentima igre i u nastavku, a u 84. minuti je Diguiny uspio postići gol za 3:0 i produžetke.

I u prvom produžetku se nastavila dominacija Arisa, pritiskali su Grci u želji da dođu do četvrtog gola koji bi ih spasio penal lutrije.

Ali onda u nadoknadi prvog produžetka šok u Solunu. Uspjeli su gosti prebaciti loptu na polovinu Arisa, Bolly je sjajno istrčao kontru i lobovao golmana domaćih za 3:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gol u gostima momentalno je doveo Molde u veliku prednost, pa je fudbalerima Arisa ponestalo i snage i motiva.

Na kraju je susret završen rezultatom 3:1, a Molde je uspio izboriti play-off za grupnu fazu Lige prvaka. U play-offu će Norvežani odmjeriti snage sa Partizanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti