Kockica po kockica i nastat će "dream team" od vetarana: Naredni koji stiže je David Silva

Spreman za posljednji ugovor

Kockica po kockica i nastat će "dream team" od vetarana: Naredni koji stiže je David Silva

A. Čaušević

David Silva gdje je god igrao je oostavio dubok trag. Bio je omiljen u Celti, Valenciji, a već deset godina to je slučaj u Manchester Cityju. 

Silvi uskoro ističe ugovor s Građanima, otići će kao slobodan igrač i s obzirom da ima 34 godine vrijeme je da potpiše posljednji ugovor u karijeri.

Do sada je u igri bilo nekoliko opcija. Spominjao se Beckhamov Inter, u igri je bio i Las Palmas, međutim prema tvrdnjama Mirrora najbliži je odlasku u Katar.

Naime, Silva na stolu ima ponudu El-Duhaila, kluba koji već u svojim redovima ima Marija Mandžukića i Medhija Benatiju, dobro poznata imena iz evropskog fudbala.

S dovođenjem Silve i s činjenicom da u timu već igraju Mandžukić i Benatija, može se reći da se u zemlji perzijskog zaljeva stvara veteranski "dream team".

Preostalo je samo da se pronađe način na koji će Silva napustiti Manchester City jer nakon deset godina i pregršt osvojenih trofeja definitivno je zaslužio dostan oproštaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi