"Kod Fergusona si mogao i pijan trenirati"

Nani se prisjetio epizode na Old Traffordu

"Kod Fergusona si mogao i pijan trenirati"

Sir Alex Ferguson tokom svoje karijere važio je za izuzetno strogog trenera. Njegove metode vaspitanja izazivale su veliku pažnju, kako engleske, tako i svjetske javnosti, ali je imao i svoju drugu stranu.

Otkrio je to portugalski fudbaler Nani koji je svojevremeno nastupao sedam godina za Manchester United. I danas kada je u MLS-u tog perioda se rado prisjeća, a posebno pamti dane kada je na trening kod Fergusona smio doći i pijan.

"Kada su posebni dani poput Božića ili Nove godine, niko o tome ne vodi računa u Engleskoj. Za Novu godinu mogao si na trening da dođeš i pijan, trenera to nije zanimalo. To je strana Fergusona koja je znala kako da se ophodi prema igračima. Imao je stav da je to poseban dan i da ne može da zahtjeva previše na taj dan", otkrio je Nani, danas fudbaler Orlando Cityja.

Nani je imao granicu kada su u pitanju izlasci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikada nisam bio u problemu. Znao sam izlaziti kada je pravi trenutak, recimo, kada dobijem slobodan. Tada bih otišao da se zabavim", dodaje.

Fergusona danas mnogi smatraju jednim od najuspješnijih menadžera u historiji fudbala. Da nije znao kako se ophoditi prema fudbalerima teško da bi na klupi Manchester Uniteda opstao dugih 27 godina...

Top Komentari

bhodzic
Sir Alex Ferguson! Najbolji trener svih vremena! Teško da će mu iko prići blizu po pitanju uspjeha! Klopp je na dobrom putu, no, ostaje da vidimo..
5 0
larokblum
Sad ce pojedinci pa pisu kako ih je i sama Kraljica, i premijer Bler gurali do svih impozantnih naslova kroz Fergijevu karijeru.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi