Kodrin Servette ostao bez pobjede u derbiju nakon šokantne završnice

Xamax slavio nakon preokreta

Kodrin Servette ostao bez pobjede u derbiju nakon šokantne završnice

E. Čaušević

Fudbaleri Servettea doživjeli su večeras šokantan poraz na domaćem terenu od Xamaxa u derbiju 17. kola švicarske Druge lige.

Izabranici Mehe Kodre su odlično otvorili utakmicu protiv lidera na tabeli i već u 19. minuti utakmice poveli sa 1:0 kada je mrežu gostiju zatresao Cardosso. Servette je imao prednost do samog finiša utakmice, kada se desio veliki šok i preokret Xamaxa.

Gosti su u 88. minuti utakmice izjednačili na 1:1 kada je s bijele tačke siguran bio Nuzzolo. I onda u petoj minuti sudijske nadoknade gosti su utišali domaće navijače. Corbaz je pogodio za 1:2 i veliki preokret svoje ekipe.

Bh. fudbaler Miroslav Stevanović igrao je do 82. minute u porazu švicarske ekipe koju s klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro. Xamax je učvrstio svoje mjesto na vrhu tabele sa 43 boda, dok drugoplasirani Servette sada ima osam bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi