Novi kiks Lausanne: I Aarau se osladio na gostovanju

Novi kiks Lausanne: I Aarau se osladio na gostovanju

Adnan Beganović

Lausanne, koju s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Meho Kodro, nastavila je sa rasprodajom bodova u drugom dijelu sezone Challenge lige.

Naime, u 21. kolu prvenstva ekipa koju s klupe predvodi Kodro i čije boje brani Samir Efendić na domaćem terenu nije uspjela savladati Aarau, tako da je sve dalje od mjesta koje vodi u elitni rang takmičenja.

Dobro su izabranici Mehe Kodre otvorili meč i u 15. minuti su preko Amdounija stigli do prednosti. Imali su i nakon toga više od igre i kada se očekivao kraj meča, u sudijskoj nadoknadi vremena Almeida je pogodio za konačnih 1:1.

Lausanne je trenutno četvrtoplasirana sa 32 osvojena boda, pet manje od Schaffhausena koji se nalazi na 2. mjestu koje vodi u doigravanje za ulazak u viši rang.

Zanimljivo je i da je od 18 mogućih bodova u drugom dijelu sezone Lausanne osvojila samo pet, pa zbog toga je i došlo do pada na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi