Bosanci skrojili historijski uspjeh kluba u Švicarskoj

Lausanne Ouchy na pauzu sa sjajnog drugog mjesta

Bosanci skrojili historijski uspjeh kluba u Švicarskoj

S. Mlaćo
Završen je prvi dio sezone u Švicarskoj Challenge ligi, drugom rangu te zemlje u nogometu.

Lausanne Ouchy koji sa klupe predvodi legendarni bh. trener Meho Kodro danas su savladale Will (1:0)  i na pauzu idu sa sjajnog drugog mjesta sa samo dva boda zaostatka za vodećim Grasshopersom, pa je jasno da će ova dva tima voditi biti za prvo mjesto i plasman u elitni rang.

Wilu je danas presudio Lahioeul, a asistent je bio Sinan Ramović, bivši član Goražda, Veleža, Mladosti, Željezničara koji je u Švicarskoj dokazao svoje kvalitete.

Od prve minute zaigrao je i Samir Efendić, borbeni defanzivac koji sigurno ima mjesto u svakom bh. premijerligašu, ali u Švicarskoj mu je sjajno.

Slika može sadržavati: 2 ljudi, ljudi se bave sportom i na otvorenom

Sa Kodrom u stručnom štabu je i Ermin Avdić, bivši video analitičar FK Sarajevo, čovjek iz sjene koji radi veliki posao, onaj 'nevidljivi', koji vrlo često bude i poguban za protivnike. Osjetili su to i rivali Lausannea, Avdić je svakog od njih besprijekorno izanalizirao do sitnih detalja, a rezultat na kraju polusezone je sve to potvrdio.

U Lausannama su prezadovoljni, pjesma u svlačionici poslije večerašnje utakmice rekla je više od hiljadu riječi. Bosanci su odradili sjajan posao, drugo mjesto je sjajan uspjeh ambicioznog kluba, a uz rezultate iz sada već završenog prvog dijela sezone porasle su i ambicije za budućnost.

Top Komentari

Brazuka
Sretno do elite. Čestitke ekipa, nema uspjeha bez bosanca.
6 1
RASanticeva
Bosanci, a Meho Kodro je rođen u Mostaru koji je u Hercegovini...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi