Kodro: Moramo da se naviknemo na pritisak

Kodro pred utakmicu sa Čelikom

Kodro: Moramo da se naviknemo na pritisak

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva će u petak od 18 sati odigrati utakmicu 22. kola BHT Premijer lige BiH protiv Čelika.

Sarajevo želi da uveže još jednu pobjedu i tako barem privremeno zasjedne na vrh premijerligaške tabele. Svjesni su u bordo taboru da neće biti lako protiv neugodne ekipe iz Zenice.

“Ne bih rekao da je Čelik izvan opasne zone. Nemaju dovoljno bodova, što znači da će doći ovdje da odigraju kvalitetnu utakmicu i da pokušaju da iznenade. Ako odigraju kao protiv Veleža, onda sigurno neće biti lako. Vratili smo samopuzdanje u Travniku i sada želim da dobijemo ovu utakmici. Ovo je meni i mojim igračima najvažnija utakmica i ništa drugo nije u našim glavama”, kazao je Kodro, nastavivši:

“Moramo da se navikavamo na pritisak. Igrat ćemo i ovu utakmicu pod pritiskom, a isto će biti i za pet dana protiv Olimpica, pa i protiv Širokog Brijega. Jednostavno, moramo se navići na taj pritisak i igrati što bolje. Ipak, bez obzira na sve, moramo pratiti i dešavanja sa ostalih utakmica".

Fudbalski savez Makedonije zainteresovan za Kodru?

“Nemam pojma o tome. Imam ugovor sa Sarajevom i ovdje se osjećam dobro. Učestvujem u projektu koji mi se sviđa, pa ne želim ništa da govorim o tim informacijama. Nije bilo nikakvih kontakata između mene i Nogometnog saveza Makedonije. Istina je da tamo imam prijatelja, ali stvarno nije bilo nikakvih kontakata”.

Igrački kadar?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Purić nije trenirao jučer, vidjet ćemo šta će biti danas na treningu. Puzigaća je imao nezgodnu noć. Ostali igrači su spremni za ovu utakmicu”.

“Pet suspendovanih igrača neće konkurirati za sutrašnji duel”, potvrdio je Kodro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti