Kodro: Na Otoci igramo tradicionalno dobro

Velež se priprema za Olimpic

Kodro: Na Otoci igramo tradicionalno dobro

Manje od deset dana ostalo je do starta proljetnog dijela prvenstva u Premijer ligi BiH. Fudbaleri Veleža zalet su hvatali u Mostaru i u Baru, a ono što je važno spomenuti jeste da se za razliku od prethodnih sezona igrački kadar Rođenih konačno nije drastično promijenio u odnosu na jesen. 

Otišli su tek Sabahudin Jusufbašić i Danijel Majkić.

„Svakako da je pozitivno što smo manje – više u odsnosu na jesen ostali kompletni. Tu je i nekoliko pojačanja koja su kroz pripreme pokazala da će biti osvježenje za naš tim,“ kaže kapiten Mustafa Kodro.

Na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Željezničara igra Veleža u pojedinim momentima bila je na izuzetno visokom nivou, i da realizacija nije zakazala mogli su Mostarci i do trijumfa nad jesenjim šampionom.

„Bilo je dosta dobrih stvari, nekoliko odličnih akcija smo trebali krunisati pogotkom, ali smo zakazali u završnici. Sve u svemu možemo biti zadovoljni, nije bilo loše.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi meč proljetnog dijela prvenstva Velež će igrati na sarajevskoj Otoci. Zanimljivo je da nikada od ponovnog ulaska Olimpica u drštvo najboljih Velež nije izgubio na ovom stadionu.

„Dva smo puta remizirali, dok smo jedne prilike kao gosti pobijedili Olimpic na Koševu. Samo jednom smo kao gosti od Olimpica doživjeli poraz od njihovog ponovnog ulaska u Premijer ligu. U daljoj prošlosti je bilo i poraza na Otoci, ali ne mnogo. Kako god, taj nam je stadion leži i nadamo se da ćemo već na otvaranju proljeća ostvariti pozitivan rezultat,“ zaključio je Veležov kapiten.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.