Kodro: Nismo u krizi

Derbi 18. kola u Mostaru

Kodro: Nismo u krizi

A. Beganović

Derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Herceegovine u Mosstaru će odigrati Velež i Sarajevo. Obje ekipe u duel ulaze nakon neuspjeha u Kupu Bosne i Hercegovine, a trener Sarajeva, Meho Kodro, očekuje težak i zahtjevan meč.

"Biće to teška utakmica. Pobjeda nam je potrrebna i tako ćemo se postaviti", za SportSport.ba govori Kodro i dodaje:

"Volio bih da s druge strane nije Velež. Emocije će biti prisutne, no šta jee tu je. I to se na kraju moralo desiti, ja na jednoj, a Velež na drugoj sstrani".

Sarajevvo je u sedam dana odigralo tri utakmice protiv Borca nakon kojih je jasno da bordo tim ima problema sa ekipama koje igraju nešto zatvorenije.

"Teško je igrati protiv bunkera. Mnogo je lakše igrati zatvoreno, pa onda iz kontri i polukontri prijetiti, nego napadati svih 90 minuta. Mi nemamo izbora, želimo da imamo prepoznatljivu igru i tome ćemo težiti. Moramo nači oružje za probijanje bunkera", ističe trener Sarajeva.

Velež je nakon poraza od Zrinjskog ostao bez trenera pošto je Nedim Jusufbegovvić podnio ostavku, a ekipu će u duelu sa Sarajevom predvoditi njegovi pomoćnici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam kako će Velež reagovati, nekada odlazak trenera izazove pozitivan učinak, a nekada ne. Teško je o tome govoriti, no svakako da je to mač sa dvije oštrice", govori Kodro i za kraj dodaje:

"Imamo dosta igrača, a kako smo igrali i u Kupu bilo je i dosta rotacija. Međutim, sada je ostalo samo prvenstvo, pa će najvjerovatnije biti i manje rotacija. Igrat će najbolji u datom trenutku, a mislim da to i nije naš problem. Mnogo sse potencira o nekoj krizi, no takvve priče su neutemeljene."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.