Samo je Ibrakovićev Velež savladao Sarajevo

Tradicija na strani bordo tima

Samo je Ibrakovićev Velež savladao Sarajevo

Adnan Beganović

Derbi 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru će odigrati Velež i Sarajevo.Biće to 20. duel Veleža i Sarajeva otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa prostora cijele Bosnee i Hercegovine, a Rođeni su upisali samo jedan trijumf.

Velež je jedinu pobjedu nad Sarajevom ostvario u sezoni 2009/2010, a zanimljivo da je tada Rođene s klupe predvodio aktuelni sportski direktor Bordo tima, Abdulah Ibraković. Slavio je Velež tada u Mostaru s minimalnih 1:0, a u istoj sezoni pod vodstvom Abdulaha Ibrakovića, Rođeni su uzeli bod na Koševu.

U dosadašnjih 19 utakmica Sarajevo je slavilo devet puta, Velež je kao što smo već i rekli upisao jednu pobjedu, dok su utakmice ovih rivala u devet navrata završavale bez pobjeednika.

Gol razlika je na strani Sarajeva (28:14), a najubjedljivije pobjede Bordo tim je ostvario na Koševu u sezonama 2008/2009 i 2012/2013 (3:0, 4:1).

Što se tiče utakmica u Mosstaru, statistika je na strani Sarajeva, odnosno Bordo tim ima dvije, a Rođeni jednu pobjedu uz šest utakmica bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je u Mostaru trijumfovalo u sezonama 2002/2003 i 2010/2011 (1:3, 1:2), a posljednje tri utakmice igrane u gradu na Neretvi završene su bez pobjednika i bez golova.

Kompletnu statistiku i još mnogo toga vezano za duele ove dvije ekipe možete pogledati OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.