Kodro novi trener Servettea

Kodro novi trener Servettea

Edmir Škorić

Meho Kodro imenovan je danas za novog trenera švicarskog Servettea.

Nekadašnji trener Sarajeva potpisao je ugovor sa švicarskim klubom, kojeg će preuzet 5. januara iduće godine, kada kreću pripreme Servettea za nastavak sezone.

"Ciljevi predsjednika i Uprave su jasni, moramo podići nivo rada i kvalitete. Ponosan sam što ću raditi u ovom klubu i svoje iskustvo želim prenijeti na igrače", rekao je Kodro.

Kodro je u sezoni 2014/15 vodio FK Sarajevo, a prethodno je iskustvo sticao u Real Sociedadu kao pomoćni trener i trener u omladinskom pogonu. Kao igrač je nastupao za Velež, Real Sociedad, Barcelonu, Tenerife, Alaves i Maccabi.

Servette nastupa u švicarskoj Drugoj ligi i trenutno nakon 18 kola zauzima peto mjesto sa 25 bodova. Vodeći Zurich ima 23 boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi