Sarajevo se vratilo u igru

Kodro: Ostalo je još devet kola, biće još preokreta

Pobjeda and Travnikom za FK Sarajevo stigla je u pravi čas. Klub sa Koševa vratio se u borbu za titulu i sada ga pod prvoplasiranog dijeli samo jedna pobjeda.

Međutim, Meho Kodro ne smatra da je ovo presudni trenutak u borbi za prvaka.

“Svaki momenat je dobar da se dobije utakmica, pa i ovaj. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, što smo krunisali golom iz penala. Zadovoljan sam otišao na odmor, a odlično smo počeli i nastavak i dali i drugi gol koji je zapečatio utakmicu.”, kazao je Kodro nakon pobjede od 2:0 nad Travnikom.

“Danas smo imali dobru igru po strani i imali smo dubinu. Vjerujem da je i to jedan od razloga što smo imali toliko šansi, a sasvim je normalno da neke od tih šansi i iskoristimo.”, analizirao je igru svog tima strateg Sarajeva.

Široki je u ovom kolu sa Borcem odigrao 0:0 što je Sarajevu dalo priliku da se već sada vrati u borbu za titulu.

“Naš cilj je da vratimo svoju igru i ne želimo se mnogo opterećivati rezultatima sa drugih terena. Ali i drugi igraju, pa moramo pratiti isto kao što oni prate kako mi igramo. Ostalo je još osam kola, biće još preokreta. Nadam se da ćemo mi do kraja prvenstva odigrati puno kvalitetnije nego što smo do sada i da ćemo imati ozbiljne šanse da se borimo za vrh.”, kaže Kodro.

Sami Radovac je i ovaj susret počeo sa boka. Njegov nastup ponovo je zadovoljio Kodru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Radovac je odlično odigrao, vrlo sam zadovoljan. Mi smo ekipa koja je napravljena da igramo lopte. Samir sa svojim ulascima izvana prema unutra mislim da pravi tu razliku. Pmogao nam je danas kao i protiv u Mladosti u Sarajevu. On je vezni igrač i mi ga tako koristimo, samo je ta njegova početna pozicija na boku i on iznenađuje protivnika ulascima unutra.”

“Ne bih rekao da da je Travnik odigrao lošu utakmicu, več da smo mi igrali doboro, pa je izgledalo da je protivnik lošiji. Oni su ostali bez jednog važnog igrača i to bilo kojoj ekipi predstavalja problem.”, zaključio je Kodro.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti