Kodro u nemilosti trenera Kopenhagena: "Mora biti bolji, opasniji..."

Nije u prvim planovima Solbakkena

Kodro u nemilosti trenera Kopenhagena: "Mora biti bolji, opasniji..."

Reprezentativni bh. napadač Kenan Kodro nije se najbolje snašao u Kopenhagenu, za koji je potpisao ovog ljeta.

Iako je u najveći danski klub stigao kao veliko pojačanje, Kodro nije uspio izboriti status prvotimca i obično utakmice počinje sa klupe za rezervne igrače iako njegov trener Staale Solbakken forsira formaciju sa dvojicom napadača.

Kodro ne krije da nije zadovoljan svojim početkom u novom klubu, ali poručuje da se želi nametnuti.

"Želim dokazati da vrijedim, ali svjestan sam da neke stvari na treninzima i utakmicama moram popraviti. Nastojim se kontrolisati i ostati pribran, ali teško je kada dođeš u novi klub i ne igraš", priznao je Kodro u izjavi za Tipsbladet.dk.

O Kenanu Kodri je govorio i trener Kopenhagena Staale Solbakken, koji kaže da od našeg napadača jednostavno očekuje mnogo više.

"Ukupni dojam mora biti bolji. Kodro mora biti opasniji, više ulaziti u prilike... Njegove dobre strane se tiču kombinatorike, gdje je odličan, jak je u kaznenom prostoru i probojan po boku. Ali, može i mora bolje", riječi su Solbakkena.

Kenan Kodro je za Kopenhagen najbolje partije pružao u utakmicama kvalifikacija za Evropsku ligu, gdje je na sedam utakmica zabio pet pogodaka, istina protiv dosta slabijih protivnika. U važnijim utakmicama, Kodro pretežno ostaje na klupi i u igru ulazi krajem susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije