Koeman postaje novi selektor Holandije

Novi angažman za trenera

Koeman postaje novi selektor Holandije

Ronald Koeman će postati novi selektor holandskog nacionalnog tima, javlja tamošnji portal Telegraaf. 

Koeman je prije nekoliko mjeseci dobio otaz na klupi Evertona poslije niza slabih rezultata, ali nije dugo čekao na novi angažman.

On bi početkom naredne sedmice trebao zvanično biti predstavljen kao selektor Holandije, a na ovoj poziciji će naslijediti Dicka Advocaata koji je dobio otkaz krajem prošle godine.

Podsjetimo, Ronald Koeman je trenersku karijeru započeo baš na klupi reprezentacije, ali kao asistent, a poslije toga je vodio Vitesse, Ajax, Benficu, PSV, Valenciju, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi